Låt dem göra vad de vill ...

... men låt dem också ta konsekvenserna.

Elever på konstfack menar att skolledningen viker sig inför makthavarna då de ser över sitt regelverk. "I den konstnärliga processen kan det hända att man bryter tabun eller överskrider gränser" säger man.

Jag har inget att invända - det står vem som helst fritt att begå brott och att sedan kalla det konst. Men det står också samhället fritt att reagera och att bestraffa. Anna Odell har provocerat, och hon har fått sin reaktion. Därmed vore allt frid och fröjd om det inte var för att dessa projekt är indirekt finansierade med offentliga medel. Just därför kan inte skolan tillåta och/eller uppmuntra att elever ägnar sig åt brottslig verksamhet. När eleverna väl är utexaminerade och står på egna konstben står det dem fritt att hoppa från broar, vandalisera och flytta prislappar. Och att acceptera samhällets dom över dem.

DN

.


Gud bevare oss

Jag tycker det skulle vara suveränt om statsministern kunde säga detta (Gud välsigna Sverige) för vi är fortfarande ett kristet land. Det är viktigt att ledningen ska kunna bekänna sin tro.

Ja, det är på riktigt. Tyvärr. Visdomsorden står någon pigg och kreativ kd-filur vid namn Else-Marie Lindgren för.

Det är inte utan att man undrar vad som rör sig i huvudet på människor som Else-Marie. Hur kommer de på tanken att ge sig in i politiken? Total okunnighet kring elementära fakta, så som att Sverige är ett sekulärt land, torde ju ge dem en tankeställare. Men det är klart, vem behöver kunskap när man har Gud?

(Hur arrogant - och verklighetsfrämmande - är det för övrigt inte att förutsätta att de i "ledningen" är kristna? Vad lever dessa religiösa tokar i för fantasivärld egentligen? Herregud.)

The Story of StuffThe Story of Stuff

Nästan vår

Varje vinter glömmer jag fågelsången, och varje vår inser jag hur mycket jag saknat den.
Varje vinter glömmer jag också hur det är när luften inte bara är torr och kall, utan full av dofter. Dofter av jord och liv.
Det är lätt att glömma ibland.


RSS 2.0