Danskjävlar

Noterat i DN är att det blivit ett förfärligt liv efter att Enhedslistens Asmaa Abdol-Hamid hävdat att angrepp på danska styrkor i Irak är legitima. Så till den grad att hon blivit anmäld för landsförräderi. Så, varför denna uppståndelse? Vad är det människan egentligen har sagt?

Blir man angripen har man rätt till motangrepp. Blir man angripen med vapen, så har man rätt att försvara sig med vapen.

Ja, detta är väl ganska självklart? Att Irak blivit utsatt för väpnad invasion av främmande makt är, oavsett vad man tycker om det, inte ett faktum som gärna går att bestrida. Jag efterlyser ett nyanserat utrikespolitiskt klimat där man inser att bara för att en människa är ens motståndare, så förtjänar inte den personen att fråntas alla rättigheter. USA lade ribban i Afghanistan genom att deklarera att de som gjorde motstånd var unlawful combatants (och därmed undantagna från Genèvekonventionen), och idag har vi alltså en situation där en dansk politiker blir anklagad för landsförräderi när hon hävdar att människor vars land ockuperas av främmande makt har rätt att ta till vapen för att försvara det.

Den ljusnande framtid är vår.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0