Höjden av ironi

Att USA använt brutala metoder i sitt "krig mot terrorism" är knappast okänt, och idag kom ytterligare en påminnelse om detta.

Är då inte detta höjden av ironi? För att försvara fred och frihet berövar man sina offer deras mänskliga rättigheter och torterar oliktänkande. Jag undrar om någon av de ansvariga bakom denna "hårda linje" själva inser det. Jag undrar om de egentligen har någon aning om vad "fred och frihet" vill säga.

Och det värsta är att tortyr inte ens fungerar. Den som inbillar sig det behöver bara se på historien. Inkvisitionen och Kambodja är belysande exempel på detta - tortyr ger inte sanningen, det ger de svar man vill höra.

Vem vet, kanske är det till och med så att vissa tveksamma antaganden baserades på vad fångar sagt när man plågat dem tills de berättade vad som passade in i ens egna förutfattade meningar.

Kommentarer
Postat av: Anon

"Det ger de svar man vill höra"
Så är det säkert. Tragiskt :/

2007-10-05 @ 10:16:19
Postat av: skroth bee

Dessutom häktar man terrormisstänkta på så pass veka grunder att varje Amerikan idag bör vara mer orolig för att ensam hamna i ett rum med en hoper våldsfixerade unga män med både tekniska hjälpmedel och lagligt stöd än att få ett till flygplan i huvudet. Filmer som Hostel idag framstår som läbbiga på ett helt nytt sätt.
Sjuka land! det går inte att knulla och döda sig till allt här i världen! Dock världsherravälde. snyft.

2007-10-05 @ 10:54:10
URL: http://www.satraligan.com
Postat av: Grottis

Den där vicepresidenten USA har, Dick Cheney, är en riktig tortyrkramare. Han har rentav deklarerat att han på egen hand skulle kunna utföra tortyren, om det blev läge.
Egentligen verkar inte så mycket skilja sig mellan honom och -- låt säga -- en nazistisk lägerkommendant under andra världskriget.

2007-10-05 @ 11:26:31
URL: http://grottis.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0