Åtal är nästa steg

Amerikanska senatens försvarsutskott pekar ut Rumsfeld som ansvarig för de övergrepp som begåtts i "kriget mot terrorismen". Äntligen vederläggs alla naiva påståenden om "a few bad apples" - att de ansvariga faktiskt ska ställas inför rätta torde dock vara för mycket att hoppas på.

Intressant läsning för den som vill försöka förstå varför denna typ av övergrepp begås, vilken inverkan sociala och fysiska miljöer har på vårt psyke, och varför Guantanamo och Abu Ghraib är den högsta ledningens ansvar är The Lucifer Effect av Philip Zimbardo (kanske mest känd för The Stanford Prison Experiment).

En av många bra dokumentärer som illustrerar hur dessa övergrepp inte på något vis är isolerade händelser, och inte heller är/var begränsade till Guantanamo och Abu Ghraib, är Taxi to the Dark Side.


Kommentarer
Postat av: Karin

Ja precis, jag menar att företaget inte tillåts gå under. Ingen enskild stat skulle bry sig om IKEA. Och precis som du säger, det svider inte tillräckligt mycket för samhället om IKEA skulle gå i konkurs som om en bank skulle göra det. Och det där med mattorna var bara på skoj :) Eller det mesta var bara på skämt, men tror du att Swedbank kommer tillåtas gå i botten eller tror du regeringen kommer rädda det om det går så illa?

2008-12-14 @ 13:21:45
URL: http://viewfromheaven.blogg.se/
Postat av: V

".. sedan VT06" tror jag ;P Hoppas allt är underbart.

2008-12-16 @ 17:56:31
URL: http://psalmijanuari.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0