Pengar, propaganda och dumhet i härlig förening

I dagens DN läser jag en intervju, som jag tyvärr inte kan hitta i nätupplagan, med Sverker Martin-Löf. Sverker har dock sagt en del minnesvärda saker i tidigare artiklar i exempelvis just DN. Idag säger han som följer:

Jag uppfattar att det finns en hel del substans bakom till exempel det amerikanska synsättet, vilket lett till att de inte skrivit på Kyotoavtalet. Detta är ju en global fråga och trots all vetenskap och alla experter som anser sig kunna det här har man ju inte lyckats övertyga och få med sig de riktigt stora utsläppsländerna [läs: USA].

Ja. Vad säger man? En annan skulle kanske invända att det inte handlar så mycket om bristande bevis som om pengar. USA är ett land som i mycket större utsträckning styrs av företagens ekonomiska intressen än vad vi är vana vid i Europa. När befolkningen får bestämma tvingas företagen bli miljövänligare - när företagen själva får bestämma ser det ut så här:

För den som undrar kan man läsa om The Competitive Enterprise Institute och vilka som står bakom här. Och ironin i det hela är att man ofta hör "vänsterlobbyn" anklagas för "skrämselpropaganda". Herregud.

Som av en händelse kan man även i dagens DN läsa om att Nordpolen kanske kommer att bli helt isfri i år. Men nej, det finns naturligtvis inga objektiva bevis för att utsläppen är ett problem.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0