Dags för lite politik!

Det har varit väldigt lite politik här den senaste tiden. Nu är det kanske inte sådär överdrivet kontroversiellt i det här landet att ställa sig upp och säga att man gärna ser Obama som nästa president i USA, men för den som inte brytt sig om att kika efter det kan det vara spännande att titta på lite av det material som finns online, inte minst på Youtube:



Självklart är inte ord detsamma som handling, men om Obama står för hälften av vad han säger så finns det all anledning att vara hoppfull. Han sätter fingret på vad USA:s problem verkligen är på ett sätt som jag aldrig tidigare hört en amerikansk politiker göra, för även om Clinton i jämförelse med Bush framstår som Jesus reinkarnerad är det här något annat.

Världen behöver en amerikansk president som kan ta ansvar och inser vikten av ett rättvisare samhälle och fredliga diplomatiska relationer. Den bana som USA nu är på leder landet mot oundviklig katastrof, och även om ett mäktigt USA är farligt (för en supermakt är per definition alltid farlig) så är ett USA i kris, lett av religiösa fundamentalister, hundra gånger värre.

Såg förresten just en god nyhet i DN.

Kommentarer
Postat av: emma

Du har som vanligt helt rätt!

2008-09-18 @ 16:42:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0